Certifikovaný kurz sportovní výživy Vital Institut | Vital Institut
Po - Ne 08:00 - 19:00
Pod Vlachovkou 494/19, 182 00 Praha 8
Po - Ne 08:00 - 19:00
Heršpická 6, Brno-střed-Štýřice

Informace

Popis kurzu Sportovní výživy

Kurz lektorsky odborně zaštiťuje několikanásobný světový šampion v kulturistice Slavoj Bednář a zkušený poradce pro výživu Tomáš Mrázek.

Kurz sportovní výživy má společný základ informací s klasickým kurzem poradce pro výživu. Dozvíte se tedy všechny podstatné informace týkající se makro a mikroživin, naučíte se principům fungování trávicího traktu, seznámíte se s jednotlivými alternativními výživovými směr

y, jakými jsou například LCHF dieta, paleo strava či řada dalších.

V samotné specializaci se zaměříme na sestavení jídelníčků pro jednotlivé typy sportovců (např. běžec, silový sportovec). Zaměříme se na problematiku doplňků stravy a jejich implementaci do jídelníčku a tréninkového plánu. Dozvíte se, jak se ideálně stravovat v den sportovního výkonu, jaká strava je vhodná těsně před sportovním výkonem či jaký typ stravy je vhodný po tréninku.

Nástup na kurz ihned

Cena kurzu

Poslední šance !
Do konce října je cena za kurz 6 900 Kč 

Cena kurzu je konečná bez jakýchkoliv dalších nákladů na vstupy do tělocvičen apod. Využijte akční nabídky ještě dnes!

Speciální slevy
Přijdete samiPřijdete ve dvouPřijdete ve třech
Plná cenaSleva 10%Sleva 20%

 

Popis kurzu

V rámci kurzu se studenti budou věnovat především fungování metabolismu během fyzické zátěže. Zaměří se na možnosti čerpání energie pro kosterní svalstvo a výživu ve sportu obecně. Dozvědí se vše potřebné o doplňcích stravy, vhodných potravinách pro konzumaci v době před, v průběhu a po skončení fyzické zátěže. Část přednáškového cyklu je věnována také alternativním výživovým směrům (např. veganství, nízkosacharidová strava) a jejich slučitelnosti s profesionálním sportem.

Praktická část naučí studenty sestavovat vhodný jídelníček pro různé druhy sportovců (běžce, silové sportovce).

Profil absolventa kurzu (získané znalosti, dovednosti a kompetence)